J Balvin roept aandacht op voor de Colombia-Venezuela grenscrisis

Terwijl sommige Latijns-Amerikaanse artiesten zich nog richten op de provocerende uitspraken van Donald Trump, richt J Balvin zich nu op een ander sociaal probleem.

De Colombiaanse zanger en reggaetonartiest, die zijn optreden voor Donald Trump’s USA Miss Verkiezingen heeft gecanceld vanwege Trump’s negatieve uitspraken tegenover Mexicanen, richt zijn aandacht nu op de grenscrisis tussen Colombia en Venezuela.

Balvin (echte naam Jose Alvaro Osorio Balvin) is gestart met een social media campagne getiteld #Latinossomosfamilia (Latinos, wij zijn familie) om de huidige crisis op de grens van Colombia-Venezuela onder de aandacht te brengen.

Volgens de Colombiaanse krant El Tiempo zijn er in de afgelopen zes dagen al meer dan 5.000 Colombianen verdreven en gedeporteerd uit hun woningen in Venezuela en veel van die huizen zijn verwoest door de Venezolaanse regering.

De Venezolaanse regering heeft ​​de gedeporteerde gezinnen geen toestemming gegeven om hun spullen uit hun huizen op te halen zoals oorspronkelijk wel was beloofd. Als gevolg hiervan heeft de Colombiaanse president Juan Manuel Santos op 28 augustus zijn betrokkenheid vergroot door de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) te vragen om te helpen in de crisis.

“De situatie waarin wij leven aan de grens is betreurenswaardig”, schreef Balvin in een verklaring. “De behandeling die onze mensen krijgen is oneerlijk, vooral gezien we één volk zijn die hetzelfde land delen. Dat is waarom ik vandaag mijn stem wil laten horen ter ondersteuning en om alle Latijns-Amerikaanse mensen uit te nodigen om samen te komen voor verdraagzaamheid en broederschap. ”

J Balvin nodigt iedereen uit om de online petitie op latinossomosfamilia.com te ondertekenen. Al zijn high-profile vrienden als zanger Maluma hebben de petitie al ondertekend. “Als een Latijns-Amerikaanse artiest geloof ik in eenheid, tolerantie en vrede,” schreef Maluma in een Instagram bericht. “De grootste les die muziek mij heeft geleerd, is dat het geen grenzen kent.”