Jong uitvinderstalent vind je in Colombia

De weg naar erkenning voor innoverende talenten in Colombia ligt open! Elk jaar ontdekt en introduceert het magazine MIT Technology Review nieuwe generaties van “Innovators Under 35”, jonge leiders die technologieën ontwikkelen om een oplossing te vinden voor de grootste globale uitdagingen van vandaag, met een impact op de levens van miljoenen mensen over de hele wereld.

Colombia heeft tien nieuwe pioniers die als beste uitvinder zijn erkend met de “Innovators Under 35” prijs. Deze tien jonge pioniers, ondernemers, uitvinders, visionairs en solidaire Colombianen, werden geselecteerd uit meer dan 200 kandidaten en werden beoordeeld door een panel van deskundigen en gerenommeerde professionals die werkzaam zijn in verschillende sectoren.

Twee van de winnaars ontvingen speciale erkenning: Mauricio Betancur is uitvinder van het jaar in Colombia. Hij creëerde een inlegzool die schokgolven van landmijnen absorbeert.

fdr3m9

De tweede prijs is voor Daniela Galindo, als beste sociale uitvinder.  Zij heeft software ontwikkelt die de communicatie van mensen met een handicap vergemakkelijkt door middel van een database van meer dan 44 000 woorden afgebeeld door beelden.

Foto_final_Daniela_Galindo_Credito_Mario_Galindo

Zie voor de volledige lijst van de tien uitvinders op Innovators Under 35