Medellín door hagel bedolven

Colombia’s tweede grootste stad Medellin was woensdag even niet meer de stad van de eeuwige lente. Een hevige hagelstorm bedekte delen van de stad met ijs en veroorzaakte tientallen noodsituaties als gevolg van overstromingen.

De lucht boven de stad toonde uren tekenen van een dreigende regenstorm voordat de eigenlijke regen begon. Toen de zware wolken eenmaal braken overtrof het alle verwachtingen.

Binnen enkele minuten, werden hele wijken bedekt met hagel en tientallen viaducten werden overspoeld door letterlijk meters water.

Hoewel er geen gewonden waren gemeld, had de stad wel grote materiële schade ondervonden. Het verkeer kwam volledig tot stilstand en bomen werden ontworteld door plotseling oprukkende wind. Terwijl de burgers vast zaten in het verkeer maakten anderen van de gelegenheid gebruik om van alle hagel de eerste sneeuwpoppen te maken in de recente geschiedenis.

Volgens burgemeester Anibal Gaviria, veroorzaakte de regen en de wind gelukkig geen gewonden maar wel 200 noodgevallen, 50 beschadigde huizen en 27 ontwortelde bomen.

 

sneeuwpopmedellin