Medellín sluit Feria de las Flores af met bloemenparade

Na tien dagen vieren van het grootste bloemenfestival van Colombia, sloot Medellín la Feria de las Flores af met een indrukwekkende bloemenparade.

Tien dagen lang was het feest in Medellín met onder andere een optocht van oldtimers, een defilé van chivas versierd met bloemen, bloemenexposites door de gehele stad en natuurlijk concerten van nationale en internationale artiesten.

Zondag was het grootste spektakel van het festival, de optocht van de Silleteros. In de bloemenparade dragen deze mensen (Silleteros) grote bloemstukken op hun rug. De optocht werd afgewisseld door moderne en folkloristische dansgroepen.

Het bloemenfestival, dat haar 61ste editie vierde, trekt jaarlijks veel bezoekers naar de stad Medellín waaronder veel toeristen uit het buitenland. Volgens de schatting van de gemeente van Medellín gingen bijna 800.000 mensen de straat op om het evenement te bezichtigen.

De tradities van de silleteros is in december 2014 toegekend als cultureel erfgoed van Colombia. Op 10 juli 2015 ontvingen de silleteros de resolutie waar hun cultuur officieel als cultureel erfgoed van Colombia is vastgelegd.

Foto’s: JairoBernal.com