Nuevo Puente Pumarejo wordt langste brug van Colombia

De langste brug van Colombia “Nuevo Puente Pumarejo” komt steeds dichterbij. Gisteren is de aanbesteding gesloten van dit megaproject en zullen de werkplannen van de constructiebedrijven geëvalueerd worden tot en met 18 maart.

Er zijn drie biedingen gedaan door Tradeco Infraestructura sucursal Colombia, Consorcio Internacional Puente Río Magdalena en SES Magdalena Bridge Consortium.  De bieders zijn vaak een samenwerking van meerdere bedrijven om dit project te kunnen realiseren. Zo zijn er bedrijven uit Mexico, Chili, Italië, Spanje en Colombia bij betrokken.

De brug Nuevo Puente Pumarejo wordt gebouwd als alternatief op de huidige brug Puente Pumarejo die te smal is om het steeds groeiende verkeer te kunnen verwerken. Nuevo Puente Pumarejo wordt onderdeel van de snelweg tussen de steden Barrranquilla en Santa Marta.

De initiële kosten voor dit project bedragen 253 miljoen dollar met een bouwtermijn van 36 maanden. Wanneer het project met een lengte van 3800 meter gerealiseerd is zal het de langste brug van Colombia zijn. Met een hoogte van 45 meter is Nuevo Puente Pumarejo hoog genoeg om 70% van de schepen in de wereld toegang te bieden tot de rivier de Magdalena. Met een breedte van 38 meter krijgt de brug een driebaansweg met een fietspad en voetpad in beide richtingen.

20150224093434187foto1

Fig42

Fig71