Quintana wordt Unicef ambassadeur in Colombia

De beroemde Colombiaanse wielrenner Nairo Quintana, winnaar van de Giro van dit jaar en tweede van de Tour de France 2013, gaat samenwerken met Unicef.
Woensdag is Quintana benoemd tot Vriend van UNICEF, een ere-ambassadeurs rol, tijdens een ceremonie in Bogota.

“Voor mij is het een genoegen en een eer voor UNICEF te mogen werken. Ik denk dat ik veel kan geven aan de kinderen van Colombia en gelukkig hebben we het voorrecht om met een organisatie als deze dit te kunnen bereiken”, aldus Quintana.

“Mijn hoop voor Colombia is dat alle kinderen in staat zijn om hun dromen te realiseren. Ik hoop veel bij te dragen en zal ze niet teleurstellen. Ik ben nu vader en dat heeft mijn hart verzacht. Zoals elke vader, wil ik dat mijn dochter een goede toekomst krijgt, maar eigenlijk wil ik hetzelfde voor alle kinderen in Colombia.”

Met betrekking tot wat Quintana kan met de organisatie is nog onduidelijk. Quintana zegt echter dat hij wel ideeën heeft en alvast een schema zal opbouwen rondom zijn drukke wielrennerscarrière. Een van zijn ideeën is te gaan praten in verschillende community’s uit verschillende regio’s om te helpen de mindset te veranderen van de jeugd. Dit wil hij doen door ze te leren en te praten over zijn leven, ze te inspireren en dat je dromen kan realiseren.