Red Bull Cliff Diving World Series start in Cartagena

De meest bekende atleet van het Klifduiken, Orlando Duque, keert terug naar Colombia voor de 2015 seizoensopener van de Red Bull Cliff Diving World Series in het historische Cartagena.

Een heel speciaal moment voor de Colombiaanse klifduiker om in het nieuwe jaar van de World Series te mogen starten in Cartagena. Voor Duque is het dit keer een thuiswedstrijd met extra support van zijn Colombiaanse fans.

De locatie is in het Convention Center met een prachtige uitzicht over de baai van Las Animas. Een perfecte locatie om te starten in het zevende seizoen.

Naast wereldkampioen Duque gaan er nog twee Colombianen deelnemen aan dit event. Christian Arayon en Miguel Celis hebben beide een wildcard gekregen en mogen hun talenten laten zien.

De karakteristieke stad Cartagena de Indias, gelegen in het noorden van Colombia en bezocht door duizenden toeristen uit de hele wereld heeft een grote geschiedenis. Een prachtige stad met onschatbare artistieke en culturele erfgoed.  In 1987 werd de oude binnenstad van Cartagena uitgeroepen tot een World Heritage Site van de UNESCO, en zijn de bijna perfect bewaard gebleven koloniale herenhuizen, kerken, en sierlijke balkons de redenen waarom de stad deze erkenning heeft gekregen. Voor de organisatie van de Red Bull Cliff Diving World Series de juiste plek om het seizoen te openen.

Het Convention Center van Cartagena, meestal een plek waar overlegtoppen en vergaderingen worden gehouden, opent vandaag zijn deuren voor 14 klifduikers. Zij zullen de toeschouwers verrassen met hun elastische trucs en high-speed duiken vanaf een 27-meter hoog platform.

Diver Startlist
Gary Hunt (UK)
Artem Silchenko (RUS)
Steven LoBue (USA)
Orlando Duque (COL)
David Colturi (USA)
Jonathan Paredes (MEX)
Michal Navratil (CZE)
Blake Aldridge (UK)
Andy Jones (USA)
Jucelino Junior (BRA)
Christian Arayon (COL) – Wildcard
Miguel Celis (COL) – Wildcard
Jorge Ferzuli (MEX) – Wildcard
Sergio Guzman (MEX) – Wildcard