Trend 2015 is Bogotá volgens FD

Wat zijn de trends van 2015? Volgens het Financieel Dagblad is een van hun trends voor het nieuwe jaar het reizen naar Bogotá. Jurriaan Teulings schrijft voor het Financieel Dagblad en schrijft in zijn artikel “Dit is zó 2015” een mooi stukje over de hoofdstad van Colombia.

Dat de KLM vanaf 31 maart 2015 rechtstreeks op de Colombiaanse hoofdstad Bogotá gaat vliegen, is niet voor niks: het land is de snelst groeiende economie van Zuid-Amerika. Toch bleef Bogotá tot voor kort een ondergeschoven kindje op het toeristisch circuit. Een verblijf in een drukke stad op een koele 2600 meter is gewoonweg niet wat men voor ogen had bij een vakantie in een tropisch land. Zo kwam menig toerist gedurende een vluchtig bezoek niet veel verder dan wat voorzichtig struinen door de kleurrijke, steile straatjes van la Calendaria, het 400 jaar oude koloniale hart van de stad. Op zich prima: je struikelt er over excellente musea, (zoals het wereldberoemde Goudmuseum) en prachtige architectuur, maar dat is echter nog maar het begin.

De Transmilenio, het moderne transportsysteem van de stad, loopt noordwaarts door buurten die telkens een stap moderner worden. Zo is er de La Merced, waar Tudorstijl-architectuur van rood baksteen de stad een onverwacht Britse aanblik geven. In het hippe Soledad wordt een langgerekt park (Parkway genaamd) omzoomd door restaurants, theaters en galeries – en zelfs een Zwitsers Chalet. De mondaine uitgaans- en winkelgebieden van Chapinero en El Chico maken het plaatje van een zeer diverse én eigenzinnige Latijns-Amerikaanse stad compleet.

Andere trends voor 2015 volgens het Financieel Dagblad vindt u in dit artikel