Wereld anti-drugs conferentie begint in Cartagena

De 32ste Internationale Conferentie over Drugsbestrijding (IDEC) is dinsdag begonnen in de noordelijke Colombiaanse stad Cartagena, met deelname van ongeveer 400 afgevaardigden uit 127 landen.

De bijeenkomst, gehouden in het vergadercentrum ‘Julio Cesar Turbay’ zal tot en met donderdag belangrijke figuren ontvangen die nieuwe formules en strategieën zoeken om de uitdagingen aan te gaan om drugshandel op wereldniveau te reduceren.

Naast de deelname van de uitgebreide delegatie van de Drug Enforcement Administration (DEA), onder leiding van hun nieuwe directeur, Chuck Rosemberg, zullen ook VN-afgevaardigden en ambtenaren van internationale autoriteiten de vergadering bijwonen.

Volgens de lokale media heeft de politie extra middelen ingezet om de veiligheid van de deelnemers te waarborgen tijdens de internationale bijeenkomst.

De conferentie heeft als doel het ontwerpen van gemeenschappelijke strategieën om de veiligheid van de staten te beschermen tegen de dreiging van drugshandel in de wereld, aldus de organisatoren.

IDEC werd opgericht in 1983, met als doel ambtenaren van drugsbestrijdingsdiensten  van het Amerikiaanse continent samen te brengen. Sinds haar oprichting is IDEC uitgegroeid tot een wereldwijd forum waarin meer dan 100 landen participeren.

De anti-drug conferentie is voor de tweede keer in Colombia. In 1991 organiseerde Cartagena dit evenement voor het eerst.