Wie is de Mol 2019 in Colombia

Wie is de Mol?, het populaire televisieprogramma dat wordt uitgezonden door de publieke omroep AVROTROS heeft vandaag haar kandidaten bekend gemaakt en het decor is Colombia.

Eerder dit jaar werden al vermoedens geuit dat het programma zich zou afspelen in Colombia. Verhalen over gespotte bekende Nederlanders in Colombia en een oplettende twitteraar die in Colombia een foto van een muurschildering had gemaakt waarop de bekende Nederlanders staan afgebeeld.

Natuurlijk in de stijl van Wie is de mol? was er een code om de locatie va het programma te bepalen. Deze code werd vanochtend al snel gekraakt. De cijfers spellen COMUNA in letterwaarde (A=1, B=2, etc.). Comuna 13 is een wijk in Medellín, de tweede grootste stad van Colombia. Deze wijk saat bekend om zijn indrukwekkende graffitikunst waar veel toeristen op afkomen. De hints ‘met de rug tegen de muur’ en ‘oefening baart kunst’ duidden op de muurschildering.

De tien kandidaten van Wie is de Mol? zijn Presentatrice Evelien de Bruijn, acteur Rick Paul van Mulligen, journalist en programmamaker Sinan Can, presentatrice Merel Westrik, zanger Nielson, Meester Patissier Robèrt van Beckhoven, actrice Sarah Chronis, presentator Jamie Trenité, presentatrice Evi Hanssen en YouTuber en visagiste Nikkie de Jager. Presentator van het programma wordt Rik van de Westelaken.

Het programma draait om een spel, waarbij de kandidaten moeten samenwerken om geld voor een pot te verdienen. Een van hen is de mol, degene die het spel in het geheim saboteert. De winnaar krijgt de pot.

Wie is de Mol? is vanaf zaterdag 5 januari te zien om 20.30 uur op de publieke omroep AVROTROS.