Colombia verslaat Ecuador en verstevigt plaatsing richting WK

Colombia heeft dinsdag in het Ecuadoraanse Quito zijn positie verstevigd voor deelname aan het WK in Rusland in 2018. In de 14e ronde van de WK-kwalificatiewedstrijden versloeg het Colombiaanse elftal Ecuador in het Atahualpa stadion.

Sterspeler James Rodriguez was een belangrijke spil in het spel van Colombia. De Real Madrid speler scoorde het eerst doelpunt op aangeven van Miguel Borja. De bal werd diep vanuit de linkerflank naar het doel geschoten en Rodriguez wist de bal er nog net in te tikken. Ook bij het tweede doelpunt was James betrokken door een voortreffelijke voorzet naar Juan Cuadrado . De Juventus speler tikte daarna zonder moeite de bal in het doel van Eucador.

In de tweede helft creëerde Colombia nog wel kansen maar hield het bij een 0-2 overwinning. De Ecuadoranen kregen na de doelpunten van Colombia geen grip meer op de wedstrijd en moeten zich tevreden stellen met 20 punten en een zesde positie.

Het Colombiaanse elftal heeft nu 24 punten behaald en staat op dit moment op een tweede positie achter Brazilië. De eerste vier van de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks plaatsen zich rechtstreeks voor het WK van volgend jaar. De nummer vijf speelt een play-off tegen de winnaar van de kwalificatie in Oceanië. De eerstvolgende wedstrijd voor Colombia is tegen Venezuela op 31 augustus.