Afluisterapparatuur gevonden in campagnehoofdkwartier presidentskandidaat Federico Gutiérrez

In een van de campagnehoofdkwartieren van presidentskandidaat Federico Gutiérrez in Medellín zijn verschillende microfoons gevonden die werden gebruikt voor ‘illegale intercepties’.

Uit de campagne van de presidentskandidaat blijkt dat ze een grondige evaluatie uitvoeren op andere locaties in het land om te verifiëren of ze deze apparaten ook hebben geïnstalleerd, volgens hun debatchef, Luis Felipe Henao .

“Na de bekendmaking van de advocaat Miguel Ángel del Río dat ze in de campagne waren geïnfiltreerd , werden maatregelen genomen en werd elk hoofdkwartier geïnspecteerd. Gisteren hebben we bij die controles ontdekt dat we microfoons hebben in een van de hoofdkwartieren,” zei Henao tegen RCN Mundo.

De hoofdstedelijke politie van de Aburrá-vallei is reeds op de hoogte van deze gebeurtenissen, die momenteel worden onderzocht.

Bovendien analyseren zij andere hoofdkantoren, niet alleen in Medellín maar ook in andere delen van het land. Ook wordt onderzocht of het alleen microfoons zijn of dat er camera’s zijn geïnstalleerd.

” Dit is nog een bewijs van de misdaden waarvan de campagne van Federico Gutiérrez het slachtoffer is geweest”, aldus Henao.

Vandaag wordt ook een verklaring verwacht van kandidaat Federico Gutiérrez over deze onderscheppingen en installaties van microfoons die opnemen en tegelijkertijd kunnen zenden tussen verschillende punten.

De kandidaat zou een beveiligingsbedrijf hebben ingehuurd , dat, na een grondige verkenning van hun netwerken en inspecties op hun campagnehoofdkwartier, een microfoon ontdekte die de informatie aan het opnemen was en naar een ander punt doorstuurde.

Bron :
foto:federicogutierrez.com