América de Cali verovert vijftiende landstitel

América de Cali is zondag landskampioen geworden. De voetbalclub uit Cali wist in de tweede etappe van de grote finale genoeg punten te behalen ten opzichte van zijn tegenstander, Independiente Santa Fe.

Alhoewel América de Cali de eindwedstrijd met 0-2 verloor, had het uit de eerste wedstrijd voldoende punten (3-0) om met een totaalscore van 3-2 de titel in de wacht te slepen.

Jeison Palacios van Independiente Santa Fe scoorde na 40 minuten het eerste doelpunt. Vanuit een hoekschop van Luis Manuel Seijas probeerde Patricio Cucchi een schaar te maken, maar de bal kwam niet goed terecht. Terwijl de bal nog in de lucht hing schoot Palacios hem rechtstreeks het doel in.

In de extra tijd van de eerste helft zocht Patricio Cucchi de ruimte op door de bal overdwars naar Fabián Sambueza te passen. Sambueza wist listig een verdediger van América uit te spelen en kreeg hierdoor nog meer ruimte om zich naar de het doel te versnellen. De overgebleven verdedigers konden het gat niet dichten waardoor Sambueza het werk kon afmaken.

In de tweede helft probeerde Adrián Ramos voor América het gat te dichten, maar de aanvaller schoot de bal hard tegen de lat. América de Cali, die beter in de wedstrijd kwam, kreeg nog een aantal fraaie kansen, maar verhoogde de score niet. Santa Fe aasde op een gelijkmaker, maar het spel van América maakte dat onmogelijk, waardoor de uiteindelijke stand van de twee wedstrijden eindigde in een 3-2 in het voordeel van de club uit Cali.

América de Cali behaalde zondag zijn vijftiende landstitel. De club staat nu samen met Millonarios op de tweede plaats met de meeste landstitels. Atlético Nacional, de club uit Medellín, heeft 16 sterren op zijn naam staan.