Antioquia meldt nieuw recordaantal coronabesmettingen en doden op één dag

Met 3.850 nieuwe gevallen van COVID-19 en 66 doden had het departement Antioquia donderdag de dag met de meest geïnfecteerden en overleden personen in een jaar sinds de komst van het virus in het departement. Een ander hoog cijfer zijn de 19.462 mensen die de ziekte hebben en die op elk moment ernstig ziek kunnen worden en een ziekenhuisopname nodig hebben.

De bezettingsgraad van de Intensive Care Units (ICU) blijft stijgen en bedraagt ​​95,35 procent. Op dit moment zijn er slechts 62 bedden beschikbaar in de regio.

Hoewel er in de laatste uren 22 nieuwe bedden voor het departement ter beschikking werden gesteld, waren deze snel gevuld. Er zijn 1.271 kritieke patiënten, van wie bij 68 procent is bevestigd of vermoed wordt dat zij het virus hebben en bij 32 procent andere aandoeningen. 

De gouverneur van Antioquia Luis Fernando Suárez bevestigde dat 22 ziekenhuizen vol zijn.

“Gedurende het hele jaar van deze pandemie is vandaag de dag dat er meer gediagnosticeerde gevallen zijn en overleden patiënten. Dit benadrukt dat we nog meer voor onszelf moeten zorgen, streng te zijn met maatregelen voor persoonlijke verzorging. We zitten aan de limiet, een bezettingsgraad van meer dan 95 procent en 22 ziekenhuizen helemaal vol”, aldus Suárez. 

Antioquia telt 397.000 positieven, 369.000 herstelden en 7.394 doden, wat neerkomt op gemiddeld bijna 600 sterfgevallen per maand. De Aburrá-vallei concentreert 82 procent van de besmettingen in het departement.

Bron :
Foto:julian zapata