Astana schorst Miguel Angel Lopez na ondervraging drugsonderzoek

Wielrenner Miguel Ángel López is door de Spaanse politie ondervraagd aangaande een drugsonderzoek. De Colombiaanse klimmer van wielerploeg Astana werd donderdag van de luchthaven in Madrid aangehouden en moest mee voor verhoor. Astana heeft Miguel Angel Lopez op non-actief gezet.

Volgens de Spaanse media wordt Lopez ondervraagd over zijn connecties met dokter Marcos Maynar. Die wordt genoemd in verschillende dopingzaken met anabole steroïden en epo en werd al eens geschorst door het wereldantidopingagentschap.

López zou eerder in het onderzoek al genoemd zijn als getuige van een misdaad, maar wordt nu mogelijk gezien als verdachte. Hij zou in Spanje mogelijk verboden middelen ingevoerd hebben en overhandigd hebben aan iemand die al op de radar van de onderzoekers stond.

López werkte mee met de agenten die hem in Madrid meenamen. Hij mocht daarna weer verder. López zal op 25 juli in principe aan de start staan van de Prueba Villafranca – Ordiziako Klasika. Het is de eerste race van de Colombiaan op weg naar de Vuelta a España in augustus.

Na de Vuelta wordt López naar verluidt verwacht in Cáceres, waar hij zich in de rechtbank zal worden gevraagd naar zijn banden met Maynar, die ondanks alle verdenkingen en ondervragingen geen strafblad heeft en vooralsnog nergens voor werd veroordeeld.

“We zijn verrast en beschikken op dit moment niet over details. We hebben beslist om Miguel Angel Lopez voorlopig te schorsen tot wanneer er duidelijkheid is in deze zaak”, laat de wielerploeg van Lopez horen als reactie op het nieuws uit Spanje.

Bron :
Foto:lafm.com.co