Avianca en Viva vragen toestemming voor fusie aan

De Colombiaanse luchtvaartmaatschappijen Avianca en Viva Air hebben bij de  burgerluchtvaart van Colombia een verzoek ingediend om de twee maatschappijen te fuseren.

In april vorig jaar ondertekenden de belanghebbenden van de twee maatschappijen een overeenkomst om deel uit te maken van dezelfde bedrijfsgroep.

Volgens de overeenkomst werden alle economische rechten van Viva in Colombia en Peru verworven zonder dat dit zeggenschap of bestuur inhield.

Een maand later bereikten Avianca en Gol een overeenkomst om Grupo Abra te creëren, waardoor volgens de maatschappijen een van de leiders in het luchtvervoer in Latijns-Amerika zou ontstaan.

Avianca zei dat haar belanghebbenden ook de complexe financiële situatie van Viva hebben vastgesteld en de autoriteiten van de burgerluchtvaart hebben verzocht de fusie met Viva goed te keuren onder de juridische noemer “onderneming in crisis”.

De stap is genomen met de bedoeling de connectiviteit te waarborgen, het aanbod van luchtvervoerdiensten te beschermen en de onderneming te redden.

Avianca president en CEO Adrian Neuhauser zei: “Het integratieverzoek met Viva is bedoeld om te vechten voor haar voortbestaan op de markt, alsmede om het concurrentievermogen te behouden dat zij gedurende tien jaar heeft opgebouwd.

“Zelfs met de complexe vooruitzichten die de luchtvaart in de wereld ondervindt als gevolg van de stijgende brandstofprijzen, evenals de historische inflatie in de regio, heeft Avianca een solide financiële positie, zoals blijkt uit de recente aankondigingen, die haar in staat zou stellen om synergieën te bereiken en te profiteren van schaalvoordelen met Viva, financiële steun te bieden en deel te nemen aan het beheer ervan.

“Wij vertrouwen erop dat de luchtvaartautoriteit dit verzoek snel zal kunnen bestuderen, gezien de relevantie ervan voor het land”.

Met deze integratie zou Viva deel gaan uitmaken van de Latijns-Amerikaanse luchtvaartgroep en kunnen profiteren van de redding van de low-cost pionier in Colombia.

Bron :
Foto:aviacionline.com