Broer van dissidente FARC-leider Guacho gearresteerd

De Colombiaanse autoriteiten hebben de arrestatie bevestigd van Juan Gabriel Arizala Vernaza, de broer van Walter Patricio Arizala Vernaza, alias ‘Guacho’, leider van de dissidenten van de FARC die op de grens met Ecuador opereren.

De arrestatie vond plaats in de stad Llorente, in het departement Nariño, een regio waar ‘verschillende acties wordt uitgevoerd door Guacho en zijn mannen.  De FARC-dissidenten worden beschuldigd van het vermoorden van verschillende boeren op het platteland van Tumaco en aanslagen op elektriciteitsmasten en controleposten bij de grens. Guacho wordt ook verantwoordelijk gesteld voor de ontvoering van een Ecuadoraans stel en de moord op drie Ecuadoraanse journalisten van de  krant El Comercio.

Juan Gabriel Arizala Vernaza wordt beschuldigd van samenzwering om een misdaad te plegen en het uitvoeren van verschillende gewapende acties. Volgens de krant El Tiempo wordt de broer van Guacho, die bekend staat als “Javier”, ervan beschuldigd de milities van zijn broer te leiden in Llorente, La Guayacana en Tumaco.