Colombia begint Copa América met zege op Ecuador

De Colombiaanse bondscoach Reinaldo Rueda zorgde voor verrassingen in de opstelling die debuteerde in de wedstrijd tegen Ecuador in de Copa America. De coach bracht zeven wijzigingen aan ten opzichte van de uitwedstrijd tegen Argentinië, waaronder de startopstelling van Edwin Cardona, en Rafael Borré en Miguel Borja voorin.

Colombia begon met druk uit te oefenen op hun tegenstanders met Miguel Angel Borja en Santos Borre aan het hoofd van de aanval, maar naarmate de minuten verstreken, werden ze geneutraliseerd door Ecuador die zich goed positioneerde op het middenveld. Zelfs de verdediging van Colombia zag er in het begin nerveus uit en het spel werd enkele minuten lang saai.

In de 42e minuut kwam het doelpunt van Colombia. Juan Guillermo Cuadrado kreeg een overtreding op driekwart van het veld. Cuadrado nam de overtreding en speelde kort naar voren, waar Miguel Borja de bal vlak voor de voeten van Edwin Cardona kopte. Cardona sneed dwars door de Ecuadoraanse verdediging en schoot de bal langs doelman Ortiz.

De lijnrechter vlagde buitenspel, maar de VAR draaide zijn beslissing terug en bevestigde dat zowel Borja als Cardona vrij stonden. De eerste poulewedstrijd voor Colombia eindigde in een 1-0 zege.

Colombia’s volgende wedstrijd in de Copa América is op donderdag 17 juni tegen Venezuela in Goaiania.