Colombia en Argentinië organiseren Copa America 2020

De Zuid-Amerikaanse voetbalbond (CONMEBOL) heeft woensdag bekend gemaakt dat Colombia en Argentinië samen de Copa America in 2020 gaan organiseren.

Na de vergadering van CONMEBOL in Miami werd bekend gemaakt dat er voor het eerst in de geschiedenis twee landen de Copa America zullen organiseren.

De Verenigde Staten hadden aangeboden om het toernooi in 2020 opnieuw te organiseren als onderdeel van een Amerikaanse competitie met niet alleen teams uit Zuid-Amerika, maar ook Noord-Amerika en het Caribisch gebied. CONMEBOL verwierp echter het idee en koos ervoor om de historische integriteit van het toernooi, de oudste in het internationale voetbal, te behouden.

Het toernooi zal waarschijnlijk 16 deelnemers hebben, met twee groepen van vier in Colombia en Argentinië. Elke natie zou een halve finale organiseren en de finale zou in Argentinië worden gespeeld.

De eerst volgende editie van het toernooi vindt dit jaar plaats in Brazilië van 14 juni tot 7 juli. In deze Copa America nemen Colombia en Argentinië het tegen elkaar op in groep B samen met Qatar en Paraguay.