Colombia heeft 116 ton cocaïne in beslag genomen tijdens gezamenlijke operaties

De Colombiaanse autoriteiten zeiden dinsdag dat het 116 ton cocaïne in beslag had genomen tijdens gezamenlijke militaire operaties met landen van het Amerikaanse continent en Europa.

De drugs werden tussen 15 mei en 30 juni in beslag genomen tijdens lucht- en landoperaties en in de wateren van het Caribisch gebied, de Stille Oceaan en de Atlantische Oceaan, aldus de autoriteiten.

In totaal werden 539 mensen van verschillende nationaliteiten gearresteerd en 69 boten, drie semi-onderzeeboten en vijf vliegtuigen buitgemaakt.

“De gecoördineerde, multilaterale strijd die wordt belichaamd door Operatie Orion, fase zeven, vloeit voort uit het vermogen van alle landen om in te zien dat we samen doeltreffender kunnen optreden tegen drugshandel”, zei president Ivan Duque.

Bij Operatie Orion, die in 2018 van start ging, waren Colombia en 38 andere landen in Noord- en Zuid-Amerika en Europa betrokken.

Er namen troepen deel uit onder meer Duitsland, Argentinië, Brazilië, Canada, Chili, Costa Rica, Ecuador, de Verenigde Staten, Spanje, Frankrijk, Nederland, Panama, Paraguay en Peru.

Bron :
Foto:eltiempo.com.co