Colombia hervat meer internationale luchtverbindingen terwijl pandemie hard toeslaat

Hoewel de pandemie in Colombia zijn hoogste piek bereikt, wil de regering de economie zoveel mogelijk reactiveren, waaronder het internationaal luchtverkeer.

De Colombiaanse luchtvaartindustrie heeft zijn netwerk van internationale vluchten verder uitgebreid, waarbij het land zijn vluchten hervat op 67% van de routes die het in 2020 had opgeschort na het uitbreken van de COVID-19-pandemie.

Daarnaast hebben bijna een dozijn internationale luchtvaartmaatschappijen de opening aangekondigd van 23 nieuwe routes naar Colombia dit jaar.

Ter ondersteuning van de luchtvaartsector heeft de Colombiaanse regering onlangs de btw op vliegtickets verlaagd van 19% naar 5%.

“Vandaag kunnen we zeggen dat 20 luchtvaartmaatschappijen opereren die acht Colombiaanse bestemmingen verbinden met 22 landen, en in totaal 632 wekelijkse vluchtfrequenties registreren met een beschikbaarheid van meer dan 112.000 stoelen per week”, zegt Flavia Santoro, president van ProColombia,het Colombiaanse agentschap voor exportbevordering.

Bron :
Foto:aeroermo.com