Colombia het duurste elftal om te volgen

De voetbalfanatici van HomeToGo waren benieuwd naar welke fans het meest betalen om hun nationale ploeg in Rusland aan te moedigen. Uit onderzoek van HomeToGo blijkt dat het Colombiaanse team het duurst is om te volgen.

HomeToGo onderzocht wat de verschillende kosten zijn voor voetbalfans om de groepsfase in Rusland bij te wonen. De lange vluchten, de tickets voor wedstrijden, maaltijden, maar ook de overnachtingen kunnen de kosten van een bezoek aan het WK hoog doen oplopen.

De zoekmachine voor vakantiehuizen en appartementen heeft zijn resultaten van het onderzoek verwerkt in een WK Voetbalfan-Index. Het geeft per deelnemende nationale ploeg aan wat de kosten zijn voor een fan om de groepsfase van het WK bij te wonen. Het onderzoek is berekend op een verblijf van twaalf dagen in Rusland en daarbij de fan alle drie poulewedstrijden in de toegewezen speelsteden bekijkt.

De totale kosten zijn berekend op zes verschillende kostenposten waaronder de kosten voor wedstrijdkaarten, drank, maaltijden, accommodatie en de internationale en nationale vluchten.

In de WK Voetbalfan-Index komt de Colombiaanse fan het duurst uit om hun nationale ploeg te volgen. De totale kosten voor de drie wedstrijden kost voor een Colombiaanse fan €3.646 gevolgd door de Panamese fan met een totale kostenpost van €3.228 en de Peruaanse fan met €2.987. De index eindigt met Duitsland, Servië en als laatste natuurlijk gastland Rusland.

Bekijk voor de volledige index op HomeToGo.nl