Colombia is een van de beste reisbestemmingen voor 2020 volgens Amerikaanse reisorganisaties

Volgens de Tour Operators Association (USTOA) uit de Verenigde Staten is Colombia een van de beste reisbestemmingen voor het jaar 2020.

USTOA presenteerde de ranglijst van beste toeristische bestemmingen tijdens de de USTOA Annual Conference & Marketplace, die meer dan 700 bedrijven uit de hele wereld in Orlando, Florida, samenbracht.

“Het feit dat de belangrijkste touroperators in de Verenigde Staten Colombia erkennen als de meest aantrekkelijke bestemming voor volgend jaar toont hun vertrouwen in ons land en het grote potentieel dat we hebben als toeristische bestemming, niet alleen voor Amerikanen maar voor reizigers over de hele wereld,” verklaarde Flavia Santoro, voorzitter van ProColombia, het overheidsagentschap dat belast is met het bevorderen van de export, buitenlandse directe investeringen en toerisme.

Ook heeft ProColombia aan een selecte groep van toeristische bedrijven en USTOA-leden de toeristische activiteiten en producten van het land gepresenteerd. Santoro nodigde hen uit om de Colombiaanse bestemmingen en unieke ervaringen op te nemen in hun reispakketten.

Colombia stond voor het tweede achtereenvolgende jaar in de top 10 en werd voor het eerst gerangschikt als de nummer één bestemming, langs Egypte en Kroatië.

Vandaag de dag zijn 20 Colombiaanse bedrijven actief lid van USTOA, zoals onder andere Avianca, Aviatur, Colombian Journeys, Bureau Medellin en Hoteles Hyatt Regency Cartagena. Ook bieden 42 USTOA-leden uit de Verenigde Staten Colombia aan in hun toeristische pakketten.

Volgens cijfers van het Colombiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme bezochten tussen januari en oktober 2019 3.484.828 buitenlandse reizigers Colombia (een stijging van 2,7% ten opzichte van 2018).

Aan de andere kant kwamen de meeste reizigers die in 2019 naar Colombia kwamen uit de Verenigde Staten, een van ProColombia’s belangrijkste markten voor toeristische promotie. Amerikaanse reizigers zijn vooral geïnteresseerd in cultuur (muziek, gastronomie, culturele evenementen, hoofdsteden) en natuur (vogels kijken, wandelen, avontuurtoerisme, fietsen en watersport).

Bron :
Foto:Pixabay