“Colombia is een van de economieën die het snelst herstelt”

In een interview met Caracol Radio zei president Iván Duque, dat 2022 een jaar vol optimisme zal worden. Tegelijkertijd verwees hij ook naar de nieuwe golf van besmettingen die het land, en de hele wereld, doormaakt.

“We weten dat we te maken hebben met een nieuwe golf van de pandemie, een golf die meer gevallen zal brengen, maar dankzij de ontwikkeling van de geneeskunde in de wereld en de vaccinatie is deze minder dodelijk en is de druk op de intensive care units minder groot, maar we moeten ons ervan bewust zijn dat we deze situatie het hoofd moeten bieden met alle veiligheidsnormen omtrent gezondheid, met alle inzet, met alle gevoel voor morele en ethische verantwoordelijkheid om ons te vaccineren om onszelf en anderen te beschermen,” zei hij.

Economie

Wat het monetaire vraagstuk betreft, wees de president erop dat Colombia een van de snelst groeiende economieën ter wereld is en dat het een van de landen is waar de werkgelegenheid het snelst herstelt.

“Vandaag kunnen we zeggen dat Colombia, in vergelijking met de rest van de wereld, een van de snelst groeiende economieën ter wereld is, dat Colombia een van de snelst herstellende economieën ter wereld is, en dat we vooruitgang hebben geboekt met een massaal, gratis, veilig en billijk vaccinatieplan. Dat plan heeft er voor gezorgd dat meer dan 75% van onze bevolking één vaccinatie hebben, meer dan 56% een tweede vaccinatie hebben en nog steeds groeit. Meer dan 3 miljoen kinderen zijn gevaccineerd en meer dan drie miljoen hebben reeds een boosterdosis toegediend gekregen,” zei hij. Hij wees erop dat de vaccinatie van essentieel belang is om te voorkomen dat het gezondheidsstelsel en de economie bij deze vierde piek van de pandemie opnieuw ineenstort.

Bron :
Foto:presidencia.gov.co