Colombia is het eerste Latijns-Amerikaanse land dat coronavirus tests uitvoert

Colombia is het eerste land in Latijns-Amerika dat in staat is om zijn eigen diagnostische tests te doen voor het zich snel verspreidende coronavirus, een griepachtig virus dat meer dan 400 mensen in China heeft gedood en naar andere landen heeft verspreid, zei het ministerie van Volksgezondheid dinsdag.

Op dit moment heeft het Coronavirus Colombia nog niet bereikt, maar heeft in de afgelopen vijf dagen 50 reizigers op het virus getest.

De testmogelijkheden betekenen dat de lokale autoriteiten niet langer monsters van potentieel besmette mensen naar de Verenigde Staten hoeven te sturen, zei het Colombiaanse Ministerie van Volksgezondheid in een verklaring.

“Wij zijn het eerste land in Latijns Amerika dat lokale diagnostische tests voor het nieuwe coronavirus kan doen en indien nodig steun kan geven aan andere landen,” zei de Minister van Volksgezondheid Ivan Dario Gonzalez in een verklaring.

De test kan het virus detecteren binnen 24 uur, zei Gonzalez, en als de patiënt in de hoofdstad Bogota is kan het binnen acht uur worden gedetecteerd.

Al meer dan 17 duizend  mensen in China zijn besmet en er zijn er honderden overleden. De Chinese stad Wuhan, de bakermat van het virus, is afgesloten van de wereld om verdere verspreiding te voorkomen. Ook buiten China duikt het virus op steeds meer plekken op. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft het virus uitgeroepen tot een wereldwijde noodsituatie.

Bron :
Foto:Pixabay