Colombia meldt twee besmettingen van de Braziliaanse coronavirusvariant

Twee Colombiaanse burgers in Leticia, de hoofdstad van het departement Amazonas, zijn besmet met de Braziliaanse variant van het coronavirus, zei het Nationale Gezondheidsinstituut (INS) zondag.

“Het Nationale Gezondheidsinstituut bevestigde gistermiddag infecties bij een man en een vrouw – beiden met de Colombiaanse nationaliteit – met de Braziliaanse P1-virusstam,” zei de INS in een verklaring.

De vrouw, 39 jaar oud, woont in Leticia. Ze vertoonde symptomen op 10 januari en werd vijf dagen later als positief gediagnosticeerd voor het coronavirus, zei de INS.

Het tweede geval werd bevestigd bij een inheemse man, 79 jaar oud, die op 7 januari in het ziekenhuis werd opgenomen met een acute luchtweginfectie veroorzaakt door COVID-19, aldus de verklaring.

Manaus, een stad in de Braziliaanse staat Amazonas, die grenst aan het zuiden van Colombia, kampt momenteel met een brute tweede golf van COVID-19-gevallen, aangedreven door de nieuwe Braziliaanse variant.

Vanwege bezorgdheid over de overdraagbaarheid van de Braziliaanse variant heeft Colombia opdracht gegeven passagiersvluchten van en naar Brazilië voor een maand op te schorten. Het heeft ook de binnenlandse vluchten van en naar Leticia twee weken opgeschort.

Bron :
Foto:blogs.unicef.org