Colombia naar achtste finales door winst op Senegal

Het Colombiaanse elftal speelde vandaag in Samara de derde poulewedstrijd tegen Senegal tijdens het WK in Rusland. In een spannende strijd waarbij drie landen nog in aanmerking konden komen voor de kwartfinales trok Colombia aan het langste eind.

De twee landen gaven elkaar geen duimbreed toe en creëerden weinig kansen. Dat had ook te maken met het uitvallen van het creatieve brein James Rodriguez, die in de eerste helft naar de kant moest met een blessure.  In de 17e minuut kreeg Senegal een strafschop toegekend na een tackle van Davinson Sánchez op Mané. Videoscheidsrechter Danny Makkelie adviseerde de toegekende penalty in te trekken waardoor de stand nog steeds op nul bleef. De tackle van oud-Ajacied Davinson Sánchez was namelijk perfect op de bal.  Alhoewel Colombia in de eerste helft meer balbezit had, was het niet gevaarlijk voor Senegal. Ook de Senegalezen kwamen in de eerste helft niet tot scoren en speelden safe op een gelijk spel dat in hun voordeel was.

Colombia moest winnen om door te kunnen naar de achtste finales, maar kreeg in de tweede helft hulp van de Polen die een doelpunt scoorden tegen Japan, waardoor Colombia genoeg had aan een gelijkspel. De Colombiaanse ploeg brak de wedstrijd open door  in de 73e minuut te scoren. Een kopbal van verdediger Yerry Mina leverde de Colombianen een kwartier voor tijd de winst op Senegal én de eerste plaats in de groep op. In de slotfase zette Senegal alles op alles om tot scoren te komen tegen Colombia, maar een slotoffensief mocht niet meer baten.

Met deze standen wordt Colombia eerste en staan Japan en Senegal precies gelijk op de tweede plaats. Op basis van fair play gaat Japan door naar de achtste finales. Het Colombiaanse elftal speelt dinsdag 3 juli om 20.00 uur tegen België of Engeland.

Samenvatting Senegal – Colombia:  FIFATV