Colombia neemt 5,4 ton cocaïne in beslag ter waarde van 185 miljoen dollar

Autoriteiten in Colombia, die samenwerken met hun ambtsgenoten in Panama en de Verenigde Staten, hebben 5,4 ton cocaïne ter waarde van 185 miljoen dollar in beslag genomen, dat zei de Colombiaanse marine woensdag.

De Colombiaanse marine zei in een verklaring dat de drugs werden gevonden nadat een speedboot was terug gevlucht naar de Colombiaanse wateren nadat hij was ontdekt door de Panamese autoriteiten en werd achtervolgd door leden van de Colombiaanse kustwacht.

Na een gedetailleerde inspectie van het gebied vonden leden van de kustwacht het verdachte vaartuig met 81 zakken aan boord en 147 andere zakken verborgen in de omringende vegetatie, waarin de cocaïne zich bevond.

De drugs behoorden toe aan de criminele bende Clan del Golfo, aldus de autoriteiten. De groep wordt geleid door Dairo Antonio Usuga, bekend als “Otoniel”, Colombia’s meest gezochte drugshandelaar.

De Clan del Golfo wordt beschouwd als Colombia’s grootste criminele bende die bestaat uit voormalige extreemrechtse paramilitairen. Volgens de inlichtingen van het leger had de criminele organisatie in 2016 ongeveer 1.600 leden.

Eerder deze week meldde het Colombiaanse ministerie van Defensie dat vijf leden van de Clan del Golfo waren gedood in de provincie Norte de Santander, waaronder een regionale leider, terwijl nog eens vijf werden gevangen genomen tijdens een militaire operatie.

Bron :
Foto:eltiempo.com