Colombia opent langste tunnel van Latijns-Amerika

De Oriente Tunnel, de grootste van Colombia, verbindt de steden Medellín en Río Negro in het departement Antioquia in slechts 18 minuten.

Het megaproject (320 miljoen dollar) werd donderdag geopend door president Iván Duque vergezeld door de gouverneur van Antioquia, Luis Pérez; de burgemeester van Medellín, Federico Gutiérrez, en andere lokale ambtenaren.

El Túnel de Oriente, is onderdeel van een 22 kilometer lange verbinding tussen Medellín en het internationale vliegveld José María Córdova bij Río Negro. Het gehele traject bestaat uit een viaduct van 4,6 kilometer en drie tunnels waarvan de Oriente Tunnel met een lengte van 8,2 kilometer de langste tunnel van Latijns-Amerika is.

De tunnel zal de reistijd verkorten van 50 tot 18 minuten en de kosten van de tol zullen 16.900 peso’s bedragen. Naar verwachting zullen er dagelijks 16.000 particuliere voertuigen, bussen, bestelwagens en kleine vrachtwagens door de nieuwe tunnel rijden, terwijl de bestaande route voornamelijk zal worden gebruikt voor zware vrachtwagens en motorfietsen.

Túnel de Oriente met zijn 8200 meter lengte zal tot 2022 de langste tunnel van Latijns-Amerika zijn. Een nieuw megaproject, de Toyo Tunnel, die Medellín zal verbinden met de Stille Oceaan, zal 9,8 kilometer worden. Het oude record stond op naam van Túnel de Occidente met een lengte van 4,6 kilometer.

Bron :
Foto:latinco.co