Colombia verdubbelt IC-capaciteit die het had vóór COVID-19

Volgens de minister van Volksgezondheid bedroeg het aantal in februari 5.346 bedden op de intensive care, momenteel 10.691.

Tijdens het tv-programma “Prevención y Acción” van de Colombiaanse regering heeft president Iván Duque aangegeven dat het land dankzij de inspanningen en de internationale samenwerking de bedcapaciteit van de intensive care units, die vóór de komst van COVID-19 beschikbaar was, heeft verdubbeld.

“Deze stijging plaatst Colombia, in termen van intensive care units per inwoner, boven veel ontwikkelde landen. Maar ook boven, bijna in de leidende positie, in het Latijns-Amerikaanse scenario”, zei de president.

Minister van Volksgezondheid Fernando Ruiz zei: “We gingen van 5.346 in februari naar 10.691 vandaag. Dit is een historisch feit dat de groei van zeer complexe geïnstalleerde capaciteit tot dusver dit jaar laat zien”.

Tot slot verklaarde het staatshoofd dat wanneer de pandemie wordt overwonnen, deze geïnstalleerde capaciteit het mogelijk zal maken om de eenheden die voor een langere tijd waren geïnstalleerd te vervangen en zo de infrastructuur van het Colombiaanse gezondheidssysteem volledig te versterken.

Bron :
Foto:gruporecoletas.com