Colombia verliest van Japan door dramatische start

Colombia speelde vandaag zijn eerste wedstrijd op het WK in Rusland. Door een dramatische start verloor het Colombiaanse elftal van Japan.

De Colombiaanse ploeg speelde vandaag in Saransk hun eerste poulewedstrijd. De start van de wedstrijd begon dramatisch door een handsbal van Carlos Sanchez. De Colombiaan kreeg meteen een rode kaart en de Japanners maakten daarna een voorsprong door een penalty te benutten.

Colombia knokte zich terug van het slechte startbegin en wist zich met tien man te herstellen. De Colombianen pakten het initiatief in een groot gedeelte van de eerste helft. Dat resulteerde dan ook in de verdiende gelijkmaker via Juan Quintero, die op Ronaldinho-achtige wijze een vrije trap onder de Japanse muur doorschoot. Doelman Eiji Kawashima plukte de bal nog uit het doel, maar doellijntechnologie wees uit dat het een zuiver doelpunt was.

Na rust hadden de tien Colombianen moeite dominant te blijven. Japan schoof langzaam op, maakte goed gebruik van de overtalsituatie en kreeg de beste kansen in Saransk. Pekerman stuurde vedette James Rodríguez, die niet fit genoeg was om te starten, en spits Carlos Bacca al vroeg in het veld voor een slotoffensief. Ondanks die verse krachten bij Colombia was het Japan dat weer op voorsprong kwam. Osako vond na eerdere pogingen nu wel de weg naar de netten. Bij een hoekschop kopte hij de 2-1 voorbij Ospina. Los Cafeteros gingen in het slotkwartier opnieuw op zoek naar de gelijkmaker, maar die viel niet meer.

Colombia speelt op zondag 24 juni in Kazan zijn tweede poulewedstrijd  tegen Polen. De wedstrijd is live te zien op nos.nl of op NPO om 20.00 uur.