Colombia verslaat Venezuela in vriendschappelijk duel

Het Colombiaans elftal speelde vrijdag in Miami een vriendschappelijk duel tegen Venezuela. De Colombianen wonnen na een achterstand uiteindelijk met 1-2 van de Venezolanen.

Het Colombiaanse elftal speelde zijn eerste wedstrijd sinds hun aantreden op het WK in Rusland. Het is ook de eerste wedstrijd voor Los Cafeteros dat zij het zonder moeten doen met coach Jóse Pékerman. De Argentijnse trainer nam na zes jaar afscheid als bondscoach van Colombia. Arturo Reyes neemt zijn taak tijdelijk over totdat er een nieuwe coach is aangesteld.

Colombia vergat in het begin van de wedstrijd druk te leggen op de tegenpartij, waardoor Venezuela veel ruimte kreeg. De Venezolanen hadden maar vier minuten nodig om 1-0 op het scorebord te zetten. Darwin Machís profiteerde van een fout in de Colombiaanse verdediging en kopte de bal op aangeven van Alexander González langs doelman Ospina.

Colombia pakte de draad weer op en speelde het spel meer solide. Juan Fernando Quintero was de man van de ideeën en creativiteit op het veld. Er kwamen daardoor meer kansen aan de kant van Colombia. Het eerste doelpunt voor Los Cafeteros viel in de 54ste minuut. Carlos Bacca draait zich af van een verdediger en schiet de bal kort naar Radamel Falcao, die op een slimme manier zijn tegenstander op het verkeerde been zet en vervolgens links tussen de paal en de doelman inschiet.

Venezuela stond niet werkeloos toe te kijken. De Venezolanen bleven wedden op de tegenaanval, waardoor ze een zeer duidelijke kans kregen in de 78ste minuut, maar David Ospina wist het tweede doelpunt te voorkomen. Zo’n tien minuten voor het eindsignaal wist Yimmi Chará in een rommelige Venezolaanse verdediging kort voor het doel te scoren. Colombia hield de score vast en won in het Hard Rock Stadium met 1-2 van Venezuela.

Woensdag 12 september speelt Colombia een vriendschappelijk duel tegen Argentinië in het MetLife Stadium in East Rutherford in de Verenigde Staten.