Colombia wil wederopbouw San Andrés archipel versnellen

De regering van Colombia wil de wederopbouw van de San Andrés archipel versnellen na de schade die de orkanen Iota en Eta vorig jaar hebben aangericht.

Het doel van de autoriteiten is de geplande werkzaamheden in het eerste kwartaal van 2022 af te ronden.

Tot dusver is 1,2 miljard peso (335 miljoen dollar) geïnvesteerd in de wederopbouw van infrastructuur en economische steunmaatregelen, waaronder 18 miljard peso die is uitbetaald via een kredietlijn voor lokale bedrijven, zei president Iván Duque tijdens de vergadering van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB), die momenteel in Barranquilla wordt gehouden.

Duque voegde hieraan toe dat binnenkort een begin zal worden gemaakt met de werkzaamheden aan het afwateringsnetwerk op het eiland San Andrés (waarvan de kosten op 50 miljard pesos worden geraamd), een van de grootste projecten in het kader van de wederopbouw.

Andere projecten in het wederopbouwplan omvatten de wederopbouw van meer dan 2.000 huizen die door de orkanen zijn beschadigd, evenals de luchthaven op het eiland Providencia, de installatie van waterreservoirs en het uitbaggeren van het plaatselijke drinkwaterreservoir, aldus het hoofd van de territoriale ontwikkelingsfinancieringsmaatschappij Findeter, Sandra Gómez.

Providencia was het zwaarst getroffen eiland van de archipel: Alle bewoners gaven aan door de twee orkanen te zijn getroffen.

Bron :
Foto:sanandres.gov.co