Colombia wint in vriendschappelijk duel ruim van Verenigde Staten

Het Colombiaanse elftal heeft donderdag in een vriendschappelijke match tegen de Verenigde Staten met een ruime zege gewonnen. James Rodriguez en Miguel Angel Borja trakteerden de toeschouwers op een prachtige goal.

Het Colombiaanse elftal liet donderdag een smaakvolle wedstrijd zien in het Raymond James stadion in Tampa, Florida. Het nationale team van Colombia was een aanvallend team dat verschillende variatie in aanval liet zien.

James Rodriguez opende de score in de 36e minuut. De middenvelder schoot op meesterlijke wijze vanaf de rechterkant van het strafschopgebied in de linkerbovenhoek van het doel. De sterspeler van het Colombiaanse elftal kreeg de bal van Santiago Arias en krulde de bal perfect in de hoek. De Amerikanen verloren na de goal van James de regie op de wedstrijd. Tot aan de rust domineerde Colombia de wedstrijd.

In de tweede helft stond de Verenigde Staten met een heel ander team. Ze kwamen sterk terug en werkten met goed voetbal de achterstand weer weg. De Amerikanen kwamen zelfs op voorsprong te staan door doelpunten van Kellyn Acosta en Bobby Wood.

Colombia bleef in zijn aanvallend spel en maakte de score op gelijk door een doelpunt van spits Carlos Bacca op aangeven van Santiago Arias. In de 74e minuut bracht de spits van AS Monaco, Radamel Falcao, Colombia weer op voorsprong. Na een snelle counter schoot Falcao op aangeven van Juan Quintero de bal vanuit het midden van het strafschopgebied in de rechterbenedenhoek.

Miguel Angel Borja eindigde de score met een klassieke scissors kick. Op aangeven van James Rodriguez schopte Borja in de 78e minuut de bal met rechts hard in de rechterbenedenhoek, waardoor de score eindigde met 2-4 voor Colombia.

Colombia gaat aanstaande dinsdag met interim-coach Arturo Reyes de confrontatie aan tegen Costa Rica.