Colombiaanse en Panamese marine onderscheppen ruim 4.500 kilo cocaïne

De Colombiaanse en Panamese marine hebben in een gezamenlijke operatie 4.575 kilogram cocaïne onderschept die werd vervoerd op een motorboot dat werd bemand door vijf Colombiaanse onderdanen.

De drugs waren verstopt op een motorboot, die voer in Panamese wateren en op weg was naar Centraal-Amerika. Aan boord bevonden zich vijf Colombianen, die allemaal zijn gearresteerd.

De Colombiaanse marine die de boot in het vizier had waarschuwde hun Panamese collega’s en zetten beide troepen van hun marine en luchtmacht in. Toen de verdachten door hadden dat ze werden gevolgd door boten en helikopters, gooiden ze meer dan 90 bundels met cocaïne overboord en probeerden ze te vluchten.

Na een korte achtervolging werd de boot van de smokkelaars effectief tegengehouden. De Panamese marine wist de meeste drugspakketten uit het water te halen.

De in beslag genomen drugs was, volgens de Colombiaanse marine eigendom van Clan del Golfo, de grootste criminele drugsorganisatie van Colombia. De totale waarde van de in beslag genomen cocaïne wordt geschat op 152 miljoen dollar (zo’n 137 miljoen euro).

Foto:caracol