Colombiaanse regering belooft meer veiligheid voor FARC-leden in herintegratiezones

President Ivan Duque heeft beloofd de veiligheid te versterken rond plaatsen waar voormalige FARC-rebellen terugkeren in de samenleving. De belofte van Duque komt na de moord op de gedemobiliseerde FARC-strijder Alexander Parra.

Volgens de politieke partij FARC zijn er reeds 168 leden van de gedemobiliseerde rebellen vermoord, waarvan 88 in de regering van president Duque. De partij zegt dat de Colombiaanse regering weinig heeft gedaan om deze mensen te beschermen.

Senator Victoria Sandino (FARC) vroeg de regering om de volledige naleving van het vredesakkoord en de uitvoering van uitzonderlijke beschermingsmaatregelen voor mensen die zich in de herintegratiezones bevinden.

“Wij roepen deze regering op om de waarheid te vertellen en te antwoorden of zij zich aan de overeenkomst houden, om ons te vertellen of zij het recht op leven kunnen garanderen. We roepen de internationale gemeenschap, de Colombiaanse samenleving en gemeenschappen op om dit bloedvergieten te stoppen”, zei Sandino.

Duque reageerde op Twitter dat hij het Ministerie van Defensie, de Nationale Politie en het Nationale Leger opdracht had gegeven om de veiligheid bij alle herintegratiezones in het land te versterken”.

Bovendien zei de president dat hij de autoriteiten beval snel door te gaan met onderzoeken die de arrestatie mogelijk maakt van degenen die verantwoordelijk zijn voor deze vreselijke misdaad.

Bron :
Foto:rcnradio