Colombiaanse topsporters vliegen naar Europa

Hoewel het Colombiaanse luchtruim gesloten is vanwege de pandemie, vertrok er zondag om 16.54 uur een speciale vlucht vanaf Bogotá naar Europa voor Colombiaanse topsporters.

Met 111 passagiers aan boord vertrok zondag een vliegtuig naar Spanje om de topsporters te kunnen laten deelnemen aan de sportseizoenen in Europa en hun voorbereiding op de rest van dit jaar voort te zetten. Het vliegtuig van Avianca (AV-152) zal naar verwachting vandaag om 9.00 uur in Madrid aankomen.

De meeste sporters zijn wielrenners waaronder Egan Bernal, Nairo Quintana, Rigoberto Urán, Sergio Higuita, Daniel Martínez, Esteban Chaves en andere wielrenners, die zullen deelnemen aan de wedstrijden van de UCI, zoals de Giro de Italia, de Tour de France en de Vuelta a España.

Het laatste nieuws was de afwezigheid van atleet Anthony Zambrano, die niet op tijd de resultaten van een coronatest had en niet in de Colombiaanse hoofdstad kon aankomen.

President Ivan Duque was aanwezig en gaf de nationale vlag aan Sergio Higuita, nationaal wielerkampioen op de weg, en BMX’ster Mariana Pajón.

Bron :
Foto:ivanduquemarquez