Colombiaanse voetbalbond ontslaat bondscoach Queiroz na slechte WK-kwalificatiereeks

De Colombiaanse voetbalbond heeft bondscoach Carlos Queiroz ontslagen. Hij vertrekt vanwege de teleurstellende resultaten in de WK-kwalificatie. Queiroz was sinds februari 2019 bondscoach van Colombia.

De beschamende 6-1 nederlaag van Colombia tegen Ecuador tekende het vertrek van de Portugees Carlos Queiroz. Dit was na twee zware nederlagen op derde en vierde datum van de Zuid-Amerikaanse kwalificatiewedstrijden voor het WK met totaal 9 doelpunten tegen en slechts één het voordeel.

In de kwalificatierondes voor het WK 2022 van Qatar heeft het Colombiaanse nationale voetbalteam vier punten behaald in vier wedstrijden. Een overwinning tegen Venezuela, een gelijkspel tegen Chili en twee nederlagen tegen Uruguay en Ecuador. Sinds zijn komst in het Colombiaanse elftal heeft hij negen overwinningen behaald, waarvan vijf in vriendschappelijke wedstrijden, vijf gelijk spel en vier nederlagen.

De Colombiaanse voetbalbond heeft nog niet meegedeeld wie zijn vervanger zal zijn. Er gaan wel geruchten rond over een mogelijke terugkeer van de Argentijnse José Néstor Pékerman.

Bron :
Foto:gol.caracoltv.com