Coronacijfers van 26 december: Tweede coronagolf in Colombia piekt voor kerst

De tweede pandemiegolf bereikte deze week een hoge piek, nadat er woensdag en donderdag het hoogste aantal nieuwe besmettingen werd gemeten. Woensdag en donderdag werden respectievelijke 14.940 en 14.941 nieuwe gevallen van COVID-19 geregistreerd.

Colombia blijft deze maand een aanzienlijke toename van het aantal gevallen van coronavirus vertonen. Het aantal is omhooggeschoten, zowel van geïnfecteerden als van mensen die zijn omgekomen door deze pandemie. Het ministerie van Volksgezondheid maakte zaterdagmiddag 26 december zijn laatste cijfers bekend, waarin het 10.196 nieuwe gevallen en 253 doden registreerde op het hele nationale grondgebied.

Het totale aantal gevallen van coronavirus sinds het virus begin maart 2020 in Colombia arriveerde, is 1.584.903 . Wat betreft sterfgevallen, verloren 41.943 Colombianen het leven als gevolg van COVID-19. Het aantal herstelde patiënten bereikt tot nu toe 1.444.041. Er zijn momenteel 94.682 mensen actief besmet in het land.

Bogotá is de stad met de meeste besmettingen met het coronavirus van heel Colombia. Volgens officiële cijfers van het ministerie van Volksgezondheid zijn er 449.799 gevallen in de hoofdstad van het land. Het burgemeesterskantoor van Bogotá heeft verschillende maatregelen genomen om de verspreiding op deze eindejaarsdata te voorkomen, waaronder pico en cedula (Het wel of niet naar buiten mogen gaan op basis van je BSN) en een alcoholverbod.

Antioquia, Valle del Cauca, Atlántico en Santander zijn de 4 departementen die Bogotá volgen tot de meest getroffen regio’s. Vichada en Vaupés zijn het minst getroffen, elk met meer dan 1.100 gevallen.

Bron :
coronaviruscolombia.gov.co