Coronavrije gemeenten mogen luchthavens, kerken en restaurants openen

President Iván Duque heeft een nieuw decreet uitgevaardigd om nieuwe sectoren te openen te midden van een verplicht isolement.

President Iván Duque heeft decreet 487 van 2020 ondertekend, waarin de Colombiaanse regering heeft besloten de beperkingen te versoepelen voor gemeenten die tot nu toe geen enkel geval van COVID-19 hebben ingediend.

Volgens deze norm kunnen lokale burgemeesters hun plannen om pilots uit te voeren vervroegen, zodat uiteindelijk lokale luchthavens, kerken en religieuze centra geopend kunnen worden, maar er is ook de mogelijkheid dat restaurants opengesteld kunnen worden voor het publiek.

De regering heeft ook aangekondigd dat deze gebieden de opening van zwembaden en sportcentra mogelijk maken, maar dat ze alleen mogen worden gebruikt voor de sportpraktijk, op individuele basis, en door professionele of topsporters.

Het stelt ook dat bioscopen en theaters gesloten moeten blijven voor het publiek, maar dat deze ruimtes gebruikt mogen worden voor repetities of creatieve activiteiten.

De lokale burgemeesters moeten de openstelling van deze sectoren vragen aan het ministerie van Binnenlandse Zaken en de protocollen met de gezondheidsautoriteiten vervroegen.

Bron :
Foto: JairoBernal.com