Deportes Tolima klopt Nacional na strafschoppen en wint landstitel

Voetbalclub Deportes Tolima klopte in de laatste ronde van de finale de club uit Medellín na strafschoppen.

Atlético Nacional leek in het voordeel te zijn door hun overwinning (0-1) tegen Deportes Tolima afgelopen woensdag in de eerste ronde van de finale. Echter, verloor Nacional in eigen huis door een sterke comeback van Tolima.

In de 47ste minuut schopte Sebastián Villa de bal vanaf rechts richting doel en schampte de voet van Jorman Campuzano, waardoor de doelman van Nacional op het verkeerde been werd gezet. Met het eigen doelpunt stonden beide partijen op een gelijk spel en moest er weer gescoord worden.

Atlético Nacional kwam in de 65ste minuut met een antwoord. Helibelton Palacios, de rechtsback van Nacional, schopte een fraaie bal naar voren die keurig werd afgemaakt met een kopbal van Vladimir Hernández. Het leek er op dat de club uit Medellín de titel binnen had, maar in blessuretijd wist Tolima toch de gelijkmaker te scoren. Vanuit een corner van Vila kopte Danovis Banguero de bal laag het doel in, waardoor de wedstrijd met strafschoppen bepaalt moest worden.

De club uit Tolima bleek de sterkste zenuwen te hebben en won uiteindelijk de felbegeerde landstitel van la Liga Águila. Deportes Tolima won eenmaal eerder deze titel in 2003 door te winnen van Deportivo Cali en in 2014 won het de Copa Colombia.