Diego Mesa Puyo is de nieuwe minister van Mijnbouw en Energie

Econoom Diego Mesa Puyo is donderdag benoemd tot de nieuwe minister van energie van Colombia, ter vervanging van Maria Fernanda Suarez, die ontslag neemt uit persoonlijke en familiaire redenen.

President Ivan Duque bevestigde de benoeming van Mesa, 38, tijdens een persbriefing in het presidentiële paleis. Mesa was bijna twee jaar lang de viceminister van Suarez. Voorheen was hij werkzaam als econoom gespecialiseerd in energiebeleid bij het Internationaal Monetair Fonds en als hoofd van het kantoor in Bogota van het accountantskantoor PriceWaterhouseCoopers.

Mesa, die een master in economie aan de McGill University in Canada behaalde, zal naar verwachting de transitie van schone energie volgen die door Suarez is geïnitieerd, waardoor Colombia 1.500 Megawatt aan hernieuwbare energiebronnen voor het elektriciteitsnet heeft bereikt, voornamelijk met nieuwe zonne- en windenergie installaties, een stijging van slechts 60 Megawatt in augustus 2018 toen zij en Duque aantraden.

“Zijn twee jaar durende begeleiding van minister Maria Fernanda Suarez zorgt voor continuïteit van de zeer belangrijke (groene energie) agenda die we hebben gevolgd,” zei Duque.

Bron :
Foto:dinero.com