Dodental bij aanslag politieacademie Bogotá loopt op tot 21

Het dodental van de bomaanslag gisteren in Bogotá is opgelopen tot 21. Het aantal gewonden staat op 54.

President Ivan Duque vaardigde drie dagen van nationale rouw af en gaf opdracht tot versterking van de controles aan de grenzen en aan de in- en uitgangen van de steden van het land om de daders van de aanslag te vangen.

“We zullen niet rusten totdat we de rest van de terroristen in kwestie hebben gevangen genomen en voor het gerecht brengen, en ik breng die criminelen op de hoogte van de sociale afwijzing die hen te wachten staat, de afwijzing van alle Colombianen en de internationale gemeenschap, en de gepaste straf van rechtvaardigheid,” zei Duque in een toespraak.

Donderdagochtend reed een man met een Nissan Patrol volgeladen met explosieven het terrein op van een politieschool. De bomauto reed bij de zuidingang het terrein op en botste uiteindelijk tegen een muur op waar het tot ontploffing kwam. Hierbij kwamen totaal 21 jonge agenten in opleiding om het leven en raakten 68 gewond.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist, de dader is zelf ook omgekomen bij de explosie. Voor de mogelijke daders wordt gewezen naar de guerrillabeweging ELN, omdat zij eerder aanslagen hebben gepleegd op politiebureaus. Een jaar geleden pleegde ELN een aanslag op een politiebureau in Barranquilla, waarbij vier agenten om het leven kwamen en 40 andere personen gewond raakten. Kort daarna kwamen twee politieagenten om het leven en twee raakten gewond door een aanslag op een politiepost in Buenavista.

Bron :
Foto: Caracol