Drankverbod in steden vanwege wedstrijd Colombiaans elftal

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft bevestigt dat in Medellín en enkele gemeenten van het departement Antioquia een drankverbod wordt ingevoerd tijdens de voetbalwedstrijd tussen Uruguay en Colombia om samenscholing en een groter aantal infecties te voorkomen. Later hebben de steden Ibagué, Neiva, Manizales, Villamaría, Pereira, Armenië en Yopal, waar tevens een hoog risico van besmetting heerst, dezelfde maatregelen ingevoerd.

“Het drankverbod in bars en restaurants zal op 14 november van 14.00 uur ’s middags tot 05.00 uur in de ochtend plaatsvinden, om te voorkomen dat er tijdens de WK-kwalificatieronde in de volgende steden een drukte van belang is, die vanwege hun hoge besmettingsgraad en hoge bezetting van de intensive care-units speciale controlemaatregelen vereisen: Medellín en de gemeenten Valle de Aburrá, Bello, Itagüí, Envigado, Girardota, Sabaneta, La Estrella, Caldas, Copacabana en Barbosa. Ibagué, Neiva, Manizales, Villamaría, Pereira, Armenië en Yopal,” zei het ministerie.

Bovendien heeft de Colombiaanse regering de lokale leiders eraan herinnerd dat het hun plicht is de nodige maatregelen te nemen om de pandemie die het land treft, tegen te gaan en ook te controleren of deze maatregelen worden nageleefd.

Bron :
Foto:Tomoyuki Mizuta