Duque bezoekt voor het eerst re-integratiekamp voormalige FARC-guerrilla’s

De president Iván Duque heeft voor het eerste een bezoek gebracht aan een re-integratiekamp voor voormalige FARC-guerrilla’s.

De president bezocht een re-integratiekamp in La Guajira in het dorp Pondores in het departement La Guajira, waar hij samen met de voormalige FARC-guerrilla’s in gesprek ging en heeft toegezegd zich te houden aan de afspraken en het vredesakkoord dat in 2016 door de Colombiaanse regering en de guerrilla’s werd ondertekend.

Duque heeft wel duidelijk gemaakt dat deze voorwaarde alleen geldt voor degenen die de afspraken respecteren en gerechtigheid accepteren.

“De overgang die veel mensen echt hebben gemaakt in de richting van re-integratie, waar de principes van waarheid, rechtvaardigheid, herstel en niet-herhaling bestaan, moet worden beschermd,” zei Duque.

De aankondiging werd gedaan in het gezelschap van het hoofd van de VN-missie voor Colombia, Jean Arnault, en de speciale gezant van de Europese Unie voor het vredesproces, Eamon Gilmore.

President Ivan Duque zei dat hij naar Pondonores was gegaan, zodat er geen onzekerheid zou bestaan over zijn inzet voor vrede en zijn interesse in een succesvolle heroprichting.