Duque: ‘Militaire interventie in Venezuela helpt het land niet’

Een militaire interventie in Venezuela is niet de manier om de crisis in het land op te lossen, zei president Ivan Duque vrijdag in een interview met het Italiaanse dagblad Il Sole 24 Ore.

“Ik denk niet dat de oplossing een militaire interventie is,” zei Duque tegen de krant, toen hem gevraagd werd naar een voorgestelde interventie.

President Donald Trump heeft stappen ondernomen om de druk op te voeren op de Venezolaanse president Maduro en zijn tegenhanger Juan Guaidó, die zich benoemd heeft als interim-president en is erkend door de Verenigde Staten en meer dan 50 andere landen, waaronder Colombia. Washington houdt de kaarten nog steeds open en sluit een militair ingrijpen niet uit.

Eerder deze week gaven de Verenigde Staten Rusland de schuld van het veroorzaken van de crisis in Venezuela door Maduro te steunen. Rusland en China zijn trouwe bondgenoten van Venezuela en steunen de regering van Maduro.

Duque zei dat een stabiel Venezuela in het belang van Rusland en China was. Hij zei dat de internationale gemeenschap meer moest doen om bepaalde leden van het Venezolaanse leger te overtuigen om over te komen tot wat hij de juiste kant noemde.

“Wij hopen dat Rusland zijn politieke houding kan wijzigen zodat de institutionele orde in Venezuela wordt hersteld,” zei hij.

Duque zei dat hij geloofde dat er een Marshallplan nodig was voor Venezuela met middelen van meer dan 40 miljard dollar om het land te herbouwen.

Colombia, dat aan Venezuela grenst, heeft in minder dan twee jaar meer dan 1 miljoen vluchtelingen opgenomen, zei Duque.

Bron :
Foto:Presidencia de la República