El Dorado uitgeroepen tot beste vliegveld van Zuid-Amerika

Het internationaal vliegveld El Dorado is voor het derde opeenvolgende jaar uitgeroepen als de beste luchthaven van Zuid-Amerika.

Skytrax, een adviesbureau dat onderzoek doet naar de kwaliteit van onder andere luchtvaartmaatschappijen en vliegvelden, maakte woensdag haar lijst van beste vliegvelden bekend.

Álvaro González, manager van het Colombiaanse bedrijf Opain, dat het vliegveld in Bogotá beheert en exploiteert, kreeg de prijs tijdens een ceremonie in Stockholm, Zweden, zei El Dorado in een verklaring.

“Deze erkenning is waar we trots op zijn en is ook een grote aanmoediging om de beste ervaringen te blijven leveren aan de meer dan 30 miljoen passagiers die jaarlijks El Dorado passeren. Het feit dat we voor het derde achtereenvolgende jaar deze prijs krijgen, bevestigt onze volharding en ons doorzettingsvermogen om te voldoen aan de doelstelling om de beste luchthaven in de regio te zijn”, aldus Álvaro González.

De prijs werd uitgereikt na een onderzoek waarbij meer dan dertien miljoen reizigers van 105 nationaliteiten werden gevraagd naar hun ervaringen met vliegvelden over de hele wereld. Zij verkozen El Dorado als beste luchthaven van Zuid-Amerika gevolgd door Mariscal Sucre (Quito) en Jorge Chávez (Lima). Op de wereldranglijst staat Singapore Changi op nummer 1 gevolgd door Incheon (Zuid-Korea) en Tokyo Haneda. Op de wereldranglijst staat het vliegveld van Bogotá op plaats 46.