El Tiempo benoemt Nairo Quintana als sportman van het jaar

De krant El Tiempo heeft de beste atleten van Colombia van 2016 bekend gemaakt. De Colombiaanse krant heeft Nairo Quintana, de wielrenner uit het departement Boyaca, uitgeroepen tot sportman van het jaar.

Nairo Quintana behaalde dit jaar een derde plaats op de Tour de France en werd winnaar van de Ronde van Spanje. Eerder in dit jaar eindigde hij als eerste over de finish van Route de Sud, Ronde van Romandië en Ronde van Catalonië.

Caterine Ibarguen en Mariana Pajon, de gouden medaillewinnaars van Rio 2016, werden respectievelijk tweede en derde.

De krant verkoos niet alleen sporters op nationaal niveau maar ook internationaal. Zwemmer Michael Phelps en sprinter Usain Bolt werden verkozen als de twee beste atleten van het jaar. De derde positie was weggelegd voor de tennisser Andy Murray, de nummer een op de ATP ranking list.