Elf gewonden bij bomaanslag op politiebureau in Cúcuta

Zeven politieagenten en vier burgers zijn gewond geraakt bij een bomaanslag op een politiebureau in de stad Cúcuta, zei de plaatselijke politiechef Oscar Moreno, maandag.

De aanslag vond plaats rond 6.40 uur in de ochtend van 30 augustus, toen politieagenten zich klaarmaakten voor de training. Het politiebureau bevindt zich in het noordelijk deel van de stad in een van de dichtstbevolkte sectoren, de Ciudadela Juan Atalaya.

“De criminelen lieten een geïmproviseerd explosief achter dichtbij het politiebureau; als gevolg daarvan liep een deel van onze gebouwen fysieke schade op,” zei Moreno in een verklaring, eraan toevoegend dat onder de slachtoffers werknemers waren die aankwamen voor het begin van de werkdag; sommigen werden in het ziekenhuis opgenomen met letsel aan hun oren.

Moreno zei verder dat de politie belangrijke aanwijzingen met betrekking tot de aanval heeft verzameld en dat zij na analyse van het bewijsmateriaal met een verslag van de gebeurtenissen zal komen.

De afgelopen drie maanden zijn in de hoofdstad van het departement Norte de Santander terroristische acties geregistreerd door criminele organisaties die misdrijven begaan in het grensgebied met Venezuela.

Vooralsnog heeft geen enkele groepering de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslag die de inwoners van het noordelijk deel van de stad heeft doen ontwaken.

Bron :
Foto:canal1.com.co