Elf soldaten in Arauca gewond door aanslag ELN

Elf soldaten zijn in het departement Arauca gewond geraakt door een bermbom. De soldaten, die zich verplaatsten in twee voertuigen tussen Flor Amarillo en Puerto Jordán in de gemeente Tame, werden opgeschrikt door een explosief op hun pad.

Na de aanslag werden de militairen onmiddellijk per helikopter naar het San Antonio ziekenhuis in Tame gebracht, waar ze medische zorg kregen. Naar verluidt raakten sommige militairen ernstig gewond.

Uit onderzoek van de autoriteiten is gebleken dat guerrillastrijders van het Nationale Bevrijdingsleger (Ejército de Liberación Nacional, ELN) actief zijn in deze sector van het departement Arauca, aan wie deze aanslag wordt toegeschreven.

Kolonel Arnulfo Traslaviña zegt: “We mogen niet vergeten dat het leger afgelopen donderdag 14 februari een eventuele terroristische aanslag van de ELN had gedwarsboomd door 50 kilo explosieven te vinden op een weg in de gemeente Arauquita”. Volgens Traslaviña waren de explosieven bedoeld om aanslagen te plegen op tankauto’s met ruwe olie en voertuigen van de politie en het leger.

Bron :
foto:elespectador